Powered By Blogger

zondag 10 april 2016

PANORAMAROUTE

Breskens gelegen aan de monding van de Westerschelde met zijn prachtige jachthaven en vissershaven is de startplaats voor de Panoramaroute. In Breskens kan men via de overzet voor fietsers en wandelaars naar het eiland Walcheren varen. 
Wij gaan nu die richting niet uit, maar gaan de Panoramaroute fietsen, we fietsen langs de vissershaven en een deel door de dorpskern om in het weidse landschap te arriveren, wanneer men richting kust kijkt kan men de hoge appartementsgebouwen zien. 
We komen in Nummer Een aan, ja zo heet dit klein gehuchtje van Sluis, en krijgen een kort stukje afzonderlijk fietspad. Slijkplaat is het volgende gehucht waar we doorheen fietsen, wat een rare namen hebben die gehuchten. 
We zijn er zo door, in Schoondijke fietsen we voorbij de molen van dit dorp, iets verder op de route fietsen we langs de Nieuwerkerkse kreek om daarna in Groede aan het kerkje de terrasjes op te zoeken. 
Steeds fietsen we langs rustige wegen om in Nieuwvliet uiteindelijk de duinen in te fietsen op een zeer mooi onverhard fietspad, niet verschieten tijdens het fietsen wanneer men opeens iemand naakt ziet lopen, langs dit stuk is nl. een groot naaktstrand. 
We fietsen langs dit (heerlijk) fietspad met konstant zicht op de Westerschelde aan onze linkerzijde en de open vlakke weilanden aan onze rechterzijde. We fietsen voorbij de vuurtoren van Breskens, deze vuurtoren stamt uit 1867 en is de oudste gietijzeren vuurtoren die Nederland nog heeft. 


We naderen Breskens en zien de veerboot net binnenvaren.


We houden even halt en genieten op een rustbank van het heerlijke landschap en praten nog even na over onze relatief korte maar bijzonder mooie route. 
De Panoramaroute is best combineerbaar met de Zwinroute, beide routes tezamen is 73km en is in Nieuwvliet Bad aan elkaar te knopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten