Powered By Blogger

zaterdag 9 april 2016

BULSKAMPVELDROUTE

Het 415 ha grote domein Lippensgoed Bulskamp is een ideale startplaats om de Bulskamproute aan te vangen.
Voor mensen die via de autosnelweg Brussel Oostende komen is afrijden in Beernem de beste manier, na de afrit gaat men via de N370 richting Wingene.
Na 1½km komt men aan een kruispunt, aan de rechterzijde is aan de rand van het Bulskampveld een grote parking voorzien.
Van hieruit kan men de route aanvangen, men fietst langs de zelfde N370 terug richting autosnelweg, op een afzonderlijk fietspad. Aan de linkerzijde ziet men het Psychiatrisch centrum, het is best mogelijk dat men langs deze weg enkele bewoners ziet wandelen. Na ongeveer 1km gaat de route rechtsaf en fietst men vele km's langs zeer rustige wegen richting Maria Aalter, aan het kerkje van Maria Aalter fietst men rechtdoor langs een prachtig fietspad,links is het Blekkerbos gelegen en wij fietsen richtig Hooggoed bos, na anderhalve km gaat de route rechtsaf door het bos op een heerlijke onverharde weg.
We komen aan het einde van de onverharde weg en draaien rechtsaf richting St Pietersveld.
Doorheen de bossen van het Vagevuur, de Blauwhuisstraat en de Oude Bruggeweg komt men terug in het Provinciaal Domein waar men km's doorfietst langs imposante onverharde dreven,heiderestanten, loof en naaldbomen. 
Na het domein fietsen we via rustige wegen richting Oostkamp en Moerbrugge, aan het kanaal Gent Brugge fietsen we rechtsaf en volgen het kanaal zo'n 3km, na het verlaten van het kanaal fietsen we over de spoorweg en de autosnelweg om aan Kasteel Drie Koningen voorbij te fietsen, hier gaan we rechtdoor en zien terug aan onze rechterzijde het domein Lippensgoed Bulskampveld, wat het einde betekent van onze schitterende fietstocht.
Een bezoek aan het kasteel is zeker de moeite waard. Het kasteel in neogotische stijl wordt omgeven door een park met indrukwekkende bomen. De ommuurde moestuin is tot een unieke kruidentuin omgevormd met 400 gebruiksplanten. In de gaanderijen rond de tuin vind je een wagenmakerij en dito voertuigen















Geen opmerkingen:

Een reactie posten