Powered By Blogger

donderdag 21 april 2016

GOEDENDAGROUTE

Kortrijk de stad van de Guldensporenslag in 1302 is de starplaats van de vernieuwde Goedendagroute. Idd. de Goedendagroute is in 2003 vernieuwd en is een zeer mooie route geworden.
De route komt door het prachtige recreatiedomein de Gavers in Harelbeke, en daar hebben wij dan ook de start genomen, parking is er in overvloed.
De eerste 3km fietsen we dus door de Gavers, best is hier door te fietsen in de voormiddag en zeker op zondag.
Rond het 179 ha grote natuurdomein is het heerlijk en rustig fietsen, dat ondervind men algauw wanneer men aan het einde komt van het domein en het iets drukkere verkeer tegemoet fietst.
We fietsen richting Kortrijk via het kanaal Bossuyt Kortrijk. Vanaf 't Hoge gaat de route meer naar een glooiend landschap en fiets men voorbij het studentendorp Katho en Kulak.
Prachtige vergezichten sieren het landschap en al fietsend trotseren we enkele licht heuveltjes, we fietsen door Bellegem, Rollegem en Aalbeke. A17, E17 zijn de autosnelwegen die we 3 maal overfietsen om Marke te bereiken. We fietsen nu richting Kortrijk, in Bissegem fietsen we terug langs de Leie, enkele rustige onverharde en nieuwe fietspaden brengen ons naar de markt van Kortrijk, hier is het heerlijk vertoeven op de vele terrasjes. De Broeltorens, Belfort en Begijnhof zijn prachtige en belangrijke bezienswaardigheden.
Na al dit moois fietsen we door het centrum richting eigenlijke startplaats de Groeningeabdij, wie denkt geconfronteerd te worden met drukke verkeer in het centrum heeft het mis, door Kortrijk fietst men langs heerlijke fietswegels.
Doordat wij gestart zijn in Harelbelke, volgen we onze route verder en komen terug aan de Leie, die volgen we tot in Kuurne, hier moeten we tot onze spijt het heerlijke pad langs de Leie verlaten, we fietsen nu door een residentiele wijk om uiteindelijk de Gavers terug te bereiken.
Na onze fietstocht hebben we nog even genoten van het mooie terras met zicht op het Gavermeer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten